Consultanta gratuita

           Incalzire in pardoseala   preturi minime


           Probabil cel mai bun pret!  Mai multe detalii la categoria Servicii

 

 Sisteme profesionale de incalzire in pardoseala -TECE -Germania    

 12 ani garantie pentru intregul sistem

INCALZIREA IN PARDOSEALA

 

 

Incalzirea in pardoseala, considerata de multi o inovatie in domeniul incalzirii,nu este ceva nou dar este totusi ceva foarte confortabil.

Incalzirea in pardoseala opereaza cu apa la temperaturi scazute (intre 30°C si 40°C), care circula prin conducte incorporate in sapa. Caldura este distribuita uniform in spatiul de incalzit prin radiatie, incalzind zona si oferind o stare de confort termic si costuri de operare scazute. Majoritatea avantajelor acestui tip de incalzire deriva din folosirea intregii pardoseli ca suprafata radianta.

 

Aceasta încalzire asigura o repartizare verticala ideala a temperaturii în încapere. Temperatura mai ridicata la nivelul pardoselii si mai redusa la nivelul capului ofera un confort termic optim.

Încalzirea în pardoseala asigura caldura în acea zona a încaperii unde se afla oamenii. Este deci demna de recomandat în camerele de la parter cu deschidere spre casa scarilor sau mezanin si practic inevitabil în spatiile mari cum ar fi cladiri administrative,hoteluri,pensiuni,restaurante,biserici, sali de sport ,camine,gradinite,scoli ,hale de productie.

 

Metoda încalzirii în pardoseala mai are un avantaj important si anume emanarea uniforma a caldurii de catre întreaga suprafata a pardoselii. Aceasta joaca un rol important în încaperile cu o suprafata mare - în camerele de zi si holurile caselor ca si în spatiile expozitionale, reprezentative, etc.

Concomitent, datorita temperaturii reduse a suprafetei termice care este doar de 22-26°C se limiteaza circulatia aerului si în consecinta scade semnificativ cantitatea de praf pusa în miscare. Aceasta calitate a încalzirii în pardoseala este deosebit de valoroasa în încaperile cu regim igienic sever. Aceasta instalatie ofera si posibilitatea de încalzire a anumitor zone din exteriorul cladirii pentru a evita mentinerea zapezii si înghetarea apei pe suprafetele acestor zone.

 

Instalatia de încalzire în pardoseala este complet amplasata sub podea iar absenta oricaror elemente vizibile de încalzire ofera posibilitati nelimitate de aranjament a interioarelor. Acest lucru este important din punct de vedere al planificarii unei utilizari eficiente a spatiului din dreptul ferestrei.

Calitatile încalzirii prin pardoseala sunt pretioase în aranjamentul interioarelor cu valoare istorica, în proiectarea dotarii salilor de gimnastica unde radiatoarele traditionale necesita constructii speciale în vederea mascarii lor sau asigurarii unor conditii de protectie a persoanelor prezente.

 

Fara nici o ezitare se poate prevede placarea pardoselii în locuinta cu dale de piatra sau placi ceramice care în cazul încalzirii traditionale dau impresia neplacuta de rece precum si cu parchet stratificat.

Încalzirea prin pardoseala asigura o senzatie placuta de caldura sub picioare pe timp de iarna iar daca folositi sistemul cu pompa de caldura aceasta va asigura pe timpul verii o racoare placuta in incaperi.

Incalzirea in pardoseala asigura economie de energie adica temperatura scazuta de functionare a instalatiei de orice tip (centrala pe gaz,centrala pe lemne,pelleti,electric,pompa de caldura).

 

"Podeaua calda" sporeste confortul în asemenea masura încât se poate reduce temperatura aerului în încaperea încalzita cu 2ºC, iar aceasta la rândul sau face economie de energie (circa 12%).

Un argument important în favoarea încalzirii în pardoseala este temperatura scazuta de functionare a instalatiei. De obicei ea nu depaseste 40°C, poate fi deci cu succes alimentata de caldura obtinuta de la pompe de caldura sau de la cazane de condensare cu randament ridicat..

Cand spunem "racire prin pardoseala" ne referim la transformarea podelei fiecarui spatiu intr-o imensa suprafata de racire. Acest lucru se obtine prin distributia apei reci prin conducte instalate sub pardoseala. Astfel, sistemul ofera un nivel ridicat de confort prin absorbtia caldurii uniform din toate directiile.

 

AVANTAJE

 

O atmosfera calda, sanatoasa si confortabila.
Distributie uniforma a caldurii in tot spatiul vizat, realizarea incalzirii de jos in sus, la o temperatura scazuta, care nu usuca aerul.
Economie de energie.
Temperaturi joase de lucru, reducerea pierderilor de caldura prin plafon, lipsa curentilor de aer.
Libertate totala in amenajarea spatiului.
Nu exista nici un fel de obstacole care sa impiedice amenajarea incintei in modul dorit de dumneavoastra.
Spatii curate.
Datorita temperaturilor scazute si a lipsei curentilor de aer, nu apare fenomenul de innegrire a peretilor in zonele incalzite.
Un mediu sanatos si confortabil.
O temperatura uniforma a camerei, o senzatie placuta de racoare.

 

Incalzirea in perete

 
Un mediu încalzit confortabil si fara tiraj, în locuinte sau la locul de munca, este una dintre conditiile principale pentru mentinerea sanatatii noastre. Confortul termic este atins doar daca ne simtim bine în încapere, daca percepem o caldura placuta ce se transmite usor, fara sa sesizam un eventual curent de aer, suprafete de pereti reci, aer uscat, care ne-ar putea deranja. Numai o încalzire blânda pe suprafete întinse poate compensa aceste neajunsuri. Suprafata peretilor este locul ideal pentru a realiza aceasta. Functioneaza dupa principiul radiatiei, senzatia pe care o simtim primavara când razele soarelui încep sa încalzeasca pamântul.

Temperatura blânda a peretilor favorizeaza mentinerea echilibrului de radiatie. Datorita ariei mari a suprafetelor peretilor, pentru acoperirea necesarului de caldura din încapere, este suficient ca aceste suprafete sa degaje o temperatura joasa comparativ cu valoarea ridicata a temperaturii caloriferelor.

Folosind încalzirea prin radiatie, temperatura mediului ambiant poate scadea cu 1-2° C fara a pierde din confortul termic.

Racirea pasiva sau racire prin pardoseala


Cand spunem "racire prin pardoseala" ne referim la transformarea podelei fiecarui spatiu intr-o imensa suprafata de racire. Acest lucru se obtine prin distributia apei reci prin conducte instalate sub pardoseala. Astfel, sistemul ofera un nivel ridicat de confort prin absorbtia caldurii uniform din toate directiile.